четверг, 8 сентября 2016 г.

Перший тлумачний словник в малюнках

Сьогодні міжнародний день грамотності :) Чудова календарна подія. І саме до неї хочеться показати наш "Перший дитячий тлумачний словничок в малюнках" від українського видавництва "Ранок".
Раніше, ми вже показували Польсько-англійський словничок , який дуже любимо. Тому давно хотілося мати щось подібне і рідною мовою. Відразу скажу, що цей виданий двома мовами: українською
і російською.
За вмістом обидва дуже схожі, підібрані малюнки, які, більшістю, підходять на однакову літеру двома мовами, але трохи відмінностей все ж є. Покажу декілька розворотів з обох словників. 
В книгах підібрані найважливіші слова, які має знати і розуміти дитина до школи. Це тема природи, професій, культури, світ дитини, довкілля.
Мені подобається, що тут є суспільно-важливі поняття, що стосуються Батьківщини.
Є тут і частини тіла :)
і якості людини, 
та абстрактні поняття, що буває важко пояснити батькам самим :)
Самі книжки мають тверду красиву обкладинку, і великі за розміром, 35 на 25 см, але легенькі. Тому їх зручно та приємно читати самій дитині, що вже вміє., або слухати та розглядати разом з батьками. 
Пояснення написані короткими  реченнями і зрозумілими словами.
Ілюстрації не такі, як я люблю )) - не високохудожні, але теж досить хороші, як для словничка.

Тож, для розширення словникового запасу дитини, самостійної самоосвіти (бо малечі подобається самим розглядати та роздумувати, а що цікаво питати), та для вдосконалення рідної мови (кому яка рідніша) я раджу придбати собі таку чудову книжечку :)



Комментариев нет:

Отправить комментарий